zondag 3 oktober 2010

Stoelhoesjes


Er waren eens 3 prinsesjes. Zij woonden met de koning en koningin in een mooi paleis. Zij hadden bijna alles wat hun hartjes begeerden. Veel roze en glitter. Zoals dat hoort bij prinsesjes.

Op een dag besloot de koningin dat het paleis opgeknapt en opgeleukt moest worden. Zij liet een nieuwe vloer leggen, kocht een nieuwe pronkkast en verschoof de koninklijke meubels. Zo was het naar haar zin.

De 3 prinsesjes hadden elk een Ikea-troontje. Alledrie dezelfde. Het is dat prinsesjes natuurlijk nóóóóit ruzie maken, want anders zou daar nog wel eens verwarring over kunnen bestaan...

Toen de 3 prinsesjes bijna jarig waren had de koningin een lastige taak. Het bedenken van de geschenken. Wat zouden de 3 prinsesjes nou nog graag krijgen? Ieder een eigen troontje. De koningin vond een patroontje voor een passend hoesje voor de rugleuning van de troontjes. Zij knipte het uit en ging daarmee naar het arme naaistertje. Ze vroeg het arme naaistertje 3 hoesjes te maken. De koningin koos stof en applicaties en vroeg wat glitter en glimmers toe te voegen. Zo paste het mooi in het nieuwe paleislijke interieur.

Het arme naaistertje ging ijverig aan het werk. Niet alles verliep volgens plan. Het netjes borduren van de namen met kleine kraaltjes lukte maar niet. Dus de plannen werden wat aangepast en het arme naaistertje ging verder. Op de dag van het Grote Feest waren de hoesjes klaar.

Het arme naaistertje was ook uitgenodigd voor het Grote Feest. Zij gaf de hoesjes (met deze verjaardagsbroches en nog wat andere roze cadeautjes) aan de 3 prinsesjes. De prinsesjes waren blij met hun gepimpte troontjes. Het werd een hele fijne dag en iedereen leefde nog lang en gelukkig.
4 opmerkingen:

 1. Leuk zeg, alledrie gelijkend en toch heel verschillend. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk idee en mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. pas maar op straks zitten de prinsessjes op een erwt en willen ze nieuw beddegoed:)))

  Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig idee en een leuk verhaaltje!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat je ervan vindt. Laat je een berichtje achter? Ik waardeer het zeker.