zaterdag 23 oktober 2010

De nieuwe kleren van de kinderenHet is niet dat de kinderen niets hebben om aan te trekken. Maar er is gewoon zoveel leuks te koop. En nu heb ik ook nog de wondere wereld van het zelf maken ontdekt. Met zoveel mooie stoffen. Zoveel leuke ideeën. En de kinderen moeten nog altijd gekleed worden. Dus hebben ze allebei wat nieuws.

Voor mijn dochter maakte ik een wikkeljurk. Een patroon uit Knippie najaar 2008. Gelukkig had ik al voordat ik de schaar in de stof zette het idee dat het jurkje wel erg kort was. Dus ik knipte 7,5 cm extra in de lengte. En nu bleek hij precies goed. Dat was een gelukstreffer. Want ik vond het jurkje ook wat smal ogen op de tekening. Maar daar durfde ik niets aan te veranderen. En dat was maar goed ook. Want eenmaal in elkaar bleek het jurkje eerder wat wijd.

Voor mijn zoontje ligt er al een paar meter stof klaar voor, wat in mijn hoofd, hele stoere overhemdjes zijn. Ik heb geen patroon. Wel echte overhemdjes. Die veel te duur zijn om even uit elkaar te halen. En nu durf ik dus niet zo goed te gaan knippen. Ik ben bang dat ik het verpest. En dus begon ik voor hem heel laf. Met een strijkapplicatie en een stukje lint. Op een mooi basisshirtje. We zijn allebei heel tevreden met het resultaat. Maar dit voelt natuurlijk niet echt als 'self-made'. Dus misschien begin ik dit weekend dan toch maar met een overhemdje.


3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige creaties toch weer!
  Dat overhemdje komt vast helemaal goed.
  Succes! Ben benieuwd naar je verhalen maandag.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maakte het jurkje ook onlangs. Jouw versie is zo schoon! Geweldige kleuren, waar je dochter ongetwijfeld prachtig mee staat.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat je ervan vindt. Laat je een berichtje achter? Ik waardeer het zeker.