woensdag 24 november 2010

Klein geluk


Geluk zit in kleine dingen. De iedere-dag-dezelfde-grapjes van de kinderen. Mijn zoontje die nog een keer de klas uit rent om mij een extra kus te geven. Mijn dochter die trots voorleest uit eigen werk. Mijn lief die mij op vrijdagavond ontvangt met een heerlijke warme maaltijd als ik uit mijn werk kom. Van die dingen, en nog veel meer, word ik zó blij.

Maar ik geniet ook van winkelen. Heerlijk slenteren door een winkel met allemaal mooie spulletjes die je zou kunnen kopen. En dat je dan iets ziet waarvan je hart een sprongetje maakt. En het blijkt niet duur te zijn. Dan loop ik met een grote glimlach en een heus gevoel van 'klein geluk' naar de kassa. En als ze het dan ook nog mooi inpakken, dan wordt 'klein geluk' zelfs bijna 'groot geluk'.

Het zwarte vogeltje dat tsjilpt als je voorbij loopt is zo'n geluksvangst. Toen ik hem zag, moest ik hem gewoon kopen. Hij is van Pol's Potten. En daar weten ze dat geluksgevoel haarfijn op te roepen bij mij.

Het schaaltje in bladvorm is van hout en komt uit de kringloopwinkel. Voor 50 cent was ik direct verkocht. En nadat hij een lik mat-witte verf heeft gekregen staat hij nu te pronken op mijn werkktafel.

Dat zijn fijne dingen.

5 opmerkingen:

 1. Er gaat niets boven het genieten van kleine dingen.... Hoe herkenbaar, heerlijk! Mijn vogeltje maakt me ook elke dag weer blij! Oh, wat was ik gelukkig dat ik hem mee naar huis mocht nemen aan het eind van het Sinterklaasspel...

  Ps. Ben jaloers op je schaaltje... Ga ook maar eens neuzen bij de kringloop... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig!!!
  Idd...wat een kleine simpele verandering al niet kan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'T zijn de kleine dingen die het doen ...
  Ik ga toch ook eens 'buurten' bij de kringloop, met een creatieve kronkel valt er heel wat leuks te maken van veel dingen en krijgen ze een nieuw leven ;-)

  groetjes van Margreet
  http://haakmand.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. SUPERIDEE. Dat bakkie in wit is ge-wel-dig.
  Waarom was ik nog geen volger? Nu wel de 60ste!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo wit geschilderd is die schaal echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat je ervan vindt. Laat je een berichtje achter? Ik waardeer het zeker.