zondag 14 november 2010

Het eerste schoencadeautje


Mijn dochter vindt het heerlijk om alle nieuwe stofjes in huis te kijken, voelen en keuren. Heel leuk natuurlijk. Maar nu niet handig. Want ik had wat cadeau-ideeën voor de komende tijd. En zij behoort nog tot het 'Rijk der gelovigen'. En dat wil ik graag nog een jaartje of 2 zo houden. Want dat geeft het feest toch iets extra's.

Ze wilde graag een kleurpotlodenrol. Ze had de stofjes al gekozen. En ik wilde hem graag maken. En hem cadeau geven. Dilemma dus. Oh nee...dat heet 'uitdaging'.

Oplossing: ze kreeg de potlodenrol eerder deze week en ik zei heel nonchalant: 'Dan kun je wel kleurpotloden aan Sinterklaas vragen.' En dan gaan de dingen soms precies zoals je dat had bedoeld. Ze pakte haar verlanglijstje en schreef onder Barbie 'kleurpotlooden'. En ik keek glimlachend toe.

Vanmorgen vond ze de potloden naast haar laars (die had ze gezet omdat daar een Barbie in past). 24 stuks. Zo toevallig dat ze precies in de kleurpotlodenrol pasten.


11 opmerkingen:

 1. Heel slim aangepakt. En een prachtig kado

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk blog heb je! Via via ben ik bij jou terecht gekomen, en gelijk volger geworden. Geweldige potlodenrol, en slim aangepakt met die potloden... mijn zoontje van 4 heeft ook gisteravond voor het eerst zijn schoen gezet (vorig jaar was het hem nog niet helemaal duidelijk hoe dat werkte) maar nu snapt hij het helemaal! Leuk hoe ze er helemaal in op gaan.... Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk kado,mooi gemaakt hoor zwarte piet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk cadeautje!

  Maar komt sinterklaas bij jullie niet op 6december misschien ?

  Groetjes
  Eline DM*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel bij ons in belgië komt sinterklaas op 6 december. En dan net als bij jullie zetten kinderen hun schoentje met suiker een wortel, de brief en vaak ook een tekening.
  Maar ertussen komt hij niet.
  Bij ons in belgië hebben we ook wel nog Sint-Maarten. En als je Sint-Maarten viert, vier je niet sinterklaas en omgekeerd.

  Hier is het voor de kinderen echter wel verwarrend, want sinds augustus ligt er overal in de winkels al snoepgoed voor sinterklaas. En nu beginnen ze à vol on te al met Kerstmis enzo.
  Wat ik dus voor de kinderen heel verwarrend vindt, dat ze zo niet meer weten wanneer wie komt.
  En danku voor de tips, maar zou niet weten waar links te plaatsen, vermits ik enkel een blog heb en van niks anders lid ben.


  Groetjes
  Eline DM*

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die Sint en Pietjes. Wat zijn ze toch knap en creatief ook.
  grt, Helmi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! En je hebt dat allemaal heel goed kunnen regelen met de Sint :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi gemaakt! Zo grappig dat ze haar laars zet omdat daar een barbie in past ;).

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat je ervan vindt. Laat je een berichtje achter? Ik waardeer het zeker.