donderdag 9 september 2010

Muffins om nooit te vergeten...


Op een druilerige dag als vandaag moet je er zelf iets van maken. Muffins bakken leek ons een heel goed plan.

We verdeelden de taken en gingen als een speer. Terwijl ik de appeltjes sneed, mixten mijn dochter en haar vriendinnetje het beslag. Het beslag rook heerlijk.... En daar ging het mis. Mijn dochter boog voorover om het nog beter te ruiken en rrrroetsj haar prachtige lange rode haar helemaal in de mixer gedraaid!

Ze heeft nu bijna geen haar meer op haar voorhoofd. De haargrens begint midden bovenop. Alles is weggetrokken door de mixer. Gelukkig is ze niet echt gewond geraakt. Maar het gaat héééél lang duren voor dat het haar weer bij gegroeid is.

Toen ze weer een beetje tot rust gekomen was, wilde ze tòch nog de muffins verder afmaken. Dat hebben we dus maar gedaan. De helft met appeltjes, de andere helft met chocolade. En als troost heeft ze ze al uitgebreid geproefd. De foto hieronder is de laatste van de muffins-om-nooit-te-vergeten. Die mag ze morgen mee in de overblijftrommel naar school. Heel slecht. Maar ik voel me zóóó schuldig...
7 opmerkingen:

 1. het cakeje ziet er heerlijk uit, maar wat een verhaal zeg. Ik hoop dat het snel weer aangroeit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De cakjes zien er inderdaad lekker uit...maar ik hoop dat haar haar weer snel aangroeit..wat zullen jullie geschrokken zijn....

  liefs Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig meisje heb je daar... Ooooh wat is zij mooi! Jammer van dr haren, maar gelukkig is het niet erger dan dat! En heeft ze nu een prachtige haarband :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooh wat naar! Wat zal dat ook pijn gedaan hebben! Hopelijk is het snel weer aangegroeid want ik bleef bij de foto's hangen omdat ik dacht 'jeeeetje wat een mooi haar!'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig kind zeg! Ik sta paf.

  Wel een naar verhaal. Ik krijg er kippenvel van. Maar zo''n ongelukjes gebeuren nu eenmaal?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eergister is bij mijn dochter precies hetzelfde overkomen.Echt schrikken,ik stond pal bij haar!
  Nou vraag ik me af of bij jouw dochter al wat haar gegroeid is!?
  Wat prachtig mooi haar heeft zij zeg!
  Groetjes,M

  BeantwoordenVerwijderen
 7. M., Ik kan je niet mailen. Daarom even zo een reactie.
  Ik kan de schrik zo weer voelen nu ik jouw berichtje lees! Hoe gaat het met je dochter?
  Het haar van mijn dochter groeit gelukkig weer goed aan. Ze heeft de eerste tijd steeds brede haarbanden gedragen buitenshuis. Inmiddels is dat niet meer nodig. Prachtig haar heeft ze gelukkig nog steeds. Maar helaas wel een vreemd model... Het lijkt een veel te kort geknipte pony. Alsof ze kappertje heeft gespeeld.
  Het haar groeit ongeveer een cm per maand, denk ik. Het duurt dus nog wel een hele poos voordat het weer bijgegroeid is bij de rest.
  Op school hebben we samen verteld wat er was gebeurd en benadrukt dat het een ongeluk was. Mijn dochter was bang dat ze gepest zou worden. Dat is gelukkig nooit gebeurd. De kinderen pakten het juist heel goed op. Dat maakte voor ons veel goed.
  Voor jullie: sterkte! Als de huid erg beschadigd is, is het wel raadzaam om even te overleggen met de huisarts.
  Groetjes, Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat je ervan vindt. Laat je een berichtje achter? Ik waardeer het zeker.