vrijdag 7 december 2012

Een nieuwe kap voor de Bugaboo


Toen ik 9 jaar geleden voor het eerst zwanger was, was de Bugaboo een begrip. Hartstikke hip karretje. En natuurlijk ook heel praktisch en flexibel en wendbaar en nog veel meer volgens de mevrouw in de winkel. En o ja - niet onbelangrijk - heel compact in te klappen. Hij paste zelfs in de kofferbak van mijn Peugeot 106. Die kinderwagen moest het dus worden.

En eerlijk is eerlijk, het kost wat zo'n Bugaboo. Maar van de hele baby-uitzet bleek dit toch wel één van de beste aankopen. We hebben hem vééél gebruikt. En uiteindelijk verkocht via Marktplaats. Hij was nog hartstikke mooi en goed.

Dus toen Yfke op komst was, was de eerste aankoop een 'nieuwe' Bugaboo'. Via Marktplaats dit keer. Ook nog goed. Behalve de verkleurde kap.

Ik maakte 2 nieuwe kappen. De afgelopen maanden was het een witte-met-roze-bloemetjes-zomerkap. En nu voor de winter degene hier op de foto's. Een wollige gemêleerde stof aan de buitenkant. Taupekleurige canvas aan de binnenkant. Ik voerde hem met fiberfill. En omdat de binnenkant wat saai was, schilderde ik er gouden sterren op met textielverf. Heeft ze toch nog wat te kijken.

Een succes zo'n nieuwe kap! Staat meteen als nieuw en te maken naar eigen wens. En lekker anders dan alle anderen.

Nu ben ik bezig de voetenzak uit elkaar te halen. Want ik heb nog een restje stof. Past die er straks ook weer mooi bij.


14 opmerkingen:

  1. De Rolls Royce onder de kinderwagens, zou mijn vader zeggen haha. Wij hadden een urban jungle, ook heel erg fijn!
    Wat heb je die kap prachtig gemaakt zeg! Mooi, met die sterren aan de binnenkant.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi! Steeds als ik spulletjes van jouw hand zie denk ik : "Wat een talent!"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, dit soort projecten vind ik echt geweldig! Goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. HOLA AMIGA, TUS TRABAJOS SON HERMOSO, TE FELICITO, QUE DIOS BENDIGA TU CREATIVIDAD.. AHORA TE SIGO, VISITAME PARA QUE VEAS LO QUE YO HAGO TAMBIEN MUY HUMILDEMENTE..!
    SIEMPRE SERAS BIENVENIDA..
    ZHOBEYD@....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oh wauw, heel mooi! Ik ontdek net je blog, prachtig! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wauw! maak je die ook op bestelling? :)

    groetjes,
    http://www.mamajulesbrussels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw wat heeft u dat mooi gedaan; ) heeft u ook een patroon van een bugaboo kap en voetenzak om t zelf te maken. Of weet u waar ik hem kan kopen of kan ik hem ook bij u bestellen. Hoor t graag van u. simystyling@gmail.com mvg Constance

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw wat heeft u dat mooi gemaakt; ) heeft u ook patronen voor de bugaboo kap en voetenzak die ik kan bestellen of weet u misschien hoe ik daar aan kan komen. Hoor t graag van u simystyling@gmail.com mvg Constance

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Constance, dank voor je compliment. Leuk om te lezen. Ik heb helaas geen patroon voor je. De oude kap heb ik destijds uit elkaar gehaald en gebruikt om de nieuwe te tekenen. De oude voetenzak is hergebruikt. Ik zou ook niet weten waar je een patroon kunt kopen. Succes met je zoektocht. Groet, Marjolein

      Verwijderen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat je ervan vindt. Laat je een berichtje achter? Ik waardeer het zeker.