maandag 5 november 2012

Trots op Yfke!


Na 40 weken en 2 dagen werd ze op 26 juli 2012 geboren. Onze Yfke.

Een mooie mix van (iets meer) papa en (een stuk minder) mama, maar vooral van broer en zus. We zijn heel trots op ons lieve nieuwe meisje.

Het geboortekaartje maakten we zelf. Met de - o zo fijne! - hulp van Roos. Ze heeft haar eigen fotostudio, Foto@Home. Kijk hier maar eens voor prachtige plaatjes.


Inmiddels is Yfke ruim 3 maanden oud en is het hele kleine er al weer af. De eerste foto is gisteren gemaakt. Yfke is temperamentvol en ontwikkelt zich in een razend tempo. Iedere week leert ze nieuwe dingen. En ze neemt steeds meer in zich op van de wereld om haar heen. Prachtig om te zien hoe ze al communiceert op verschillende manieren. En hoe ze haar eigen plekje in ons gezin heeft ingenomen.

Ik leef in het hier en nu. Yfke 'dwingt' me daar nog toe. Ik volg haar 'ritme'. De dagen verlopen nog rommelig, maar de nachten zijn goed. Dat maakt veel goed. En ach, ik ben zelf ook niet het meest georganiseerde type...

Tijd voor mezelf heb ik nog niet echt. Af en toe een momentje. En dat is prima. In die korte momenten kreeg ik het zo af en toe toch voor elkaar wat te maken. Nu nog de tijd vinden om het te fotograferen en te bloggen...

Hoewel...er staat al iets op de foto zie ik nu. De bib die ik maakte met de handleiding van Anki. Van een te klein geworden topje van de grote zus, een lintje met een kantje en een hydrofiel luier. En ik maakte er meer. Van andere stoffen. En in andere kleuren. Want ze zijn nodig hier!


11 opmerkingen:

 1. Oooh, wat een gezelligerd! Gefeliciteerd, leuk!!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marjolein, nog gefeliciteerd met de geboorte van je dochter Yfke! Ik zag de afgelopen tijd wel dat je weer aan 't pinnen was dus ik was best nieuwsgierig wanneer je kindje geboren was. Zo te lezen gaat alles goed en je dochter is blakend van gezondheid, hoop dat het met jou ook allemaal goed gaat. Geniet lekker verder!
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alsnog gefeliciteerd met de geboorte van prachtige dochter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi meisje zeg! Die uitdrukkingen op zo'n klein gezichtje zijn toch echt prachtig! De kleuren van de eerste foto vind ik zoo mooi! Dat groene met oudroze... en dan zo'n blije baby... super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn om eindelijk te lezen dat ze er is! Ik keek al vaak maar geen nieuws! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Yfke!
  Geweldig he hoe ze communiceren. Hier ook zo'n lachend kindje, inmiddels alweer 4 maanden oud!
  Geniet van elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd!!!! Wat een prachtige meid!!!!
  Ik wens jullie alle geluk van de hele wereld!
  Geniet van elkaar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met jullie mooie dochter! Wat een mooie naam heeft ze. Geniet lekker van haar.

  Groetjes!
  P.s: ik had mijn bericht eerst verkeerd geplaatst ... Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is ze mooi!!!! Nog gefeliciteerd, ik zie dit nu pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd, wat een mooie naam, prachtig kaartje en vooral een schattig lief kindje, geniet ervan van het kers op de taart kindje!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat je ervan vindt. Laat je een berichtje achter? Ik waardeer het zeker.