zondag 19 december 2010

Wollig warme winter


Begin december zag ik dit moois van naais. Toen wist ik wat ik nodig had graag wilde maken. Dus toen zij het patroon ook poste was ik één van de hebberigen.

De goede sint deed mij de wol cadeau (Phildar partner 6 met een draadje kid-silk). En ik ben direct gestart. En opnieuw gestart. En nog eens gestart. Want ik ging nog al eens mis. En als ik wat uit moest halen, wist ik niet hoe ik het juist moest oppakken. Dus ik haalde alles uit. Maar ik moest hem maken. Uiteindelijk koos ik ervoor om de sjaal minder breed te maken en hem te breien op naalden 8. Dit ging sneller. En éénmaal een eindje onderweg ging het steeds beter.

Vanmorgen was hij af. En ik blij. Vanmiddag stapte ik trots door de sneeuw.

16 opmerkingen:

 1. Wat een mooie sjaal!!! Zelf wil ik ook nog zo'n warme col maken, heerlijk met dit weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, thats very nice and looks so beautiful :o)

  LG Kerstin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou daar zou ik ook wel meer rond willen lopen.... mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is ie mooi geworden! Hij staat bij mij ook nog op mijn lijstje.
  ~ Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Marjolein, hoeveel bolletjes Phildar 6 had je ongeveer nodig voor de sjaal??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anouk, Ik heb volgens mij bijna 5 bolletjes gebruikt. Ik heb gebreid met naalden 8. En ik heb het patroon aangepast naar 58 steken. Mijn sjaal is ca 1.15 meter.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 5 bolletjes,mooi dan kan ik ze gaan kopen! Heb nu met een restje dunnere wol een proefbeginnetje gemaakt om de steken onder de knie te krijgen, en nu jeuken mijn handen om echt te beginnen!Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig!!! Ik zou hem zo van je kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg mooi..jaloers. Ik vind je letterbak van een eerdere post ook echt geweldig. Weet je dat ik ook elke ker hoopvol naar de kringloop ga om een letterbak te scoren...voor mijn verzamelmonstertje...helaas dus nog zonder succes...idee met die plaatjes erachter is echt heel leuk...alvast een fijne kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. SUPER mooi! Heel puur.
  Fijne kerstdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die sjaalt breit echt als een trein, ik ben na 3 dagen halverwege de 4e bol en dus al bijna klaar! Ik heb m gemaakt van Phildar Iliade met een draadje lana grossa silkhair er doorheen, en dan op pen 6 met 58 steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anouk, je gaat als een speer! Wat goed! Ik heb even gekeken naar het garen dat je hebt gekozen en vind ze erg mooi. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat (morgen of overmorgen?)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb al een detailfoto: http://plixi.com/p/65695504
  zodra ie helemaal af is een foto van het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb uiteindelijk nog een bol bijgekocht, dus er zitten uiteindelijk 6 bollen iliade en 3 silkhair in, maar nu is ie ook helemaal klaar! http://plixi.com/p/67220300

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Marjolein,
  Ik heb deze sjaal gemaakt naar aanleiding van jouw post van ruim een jaar geleden. Ik zag de foto en was er meteen weg van. Ik heb op mijn blog een post geplaatst met een verwijzing naar jouw blog en foto´s van mijn breiwerk. Als je het leuk vind, kom een keer kijken...
  Fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben heel nieuwsgierig naar wat je ervan vindt. Laat je een berichtje achter? Ik waardeer het zeker.