maandag 19 september 2011

Speenkoord konijn


Ik kreeg een fijn compliment. En toen ook nog een bestelling voor meerdere stuks. Super! Ze vroeg om een roze speenkoordje. Een vlinder. Of iets anders. De vlinder is nog niet naar mijn zin gelukt. Maar een konijntje lukte wel. Ik ga eens vragen of dit misschien naar wens is.

Het garen geeft een heel leuk effect. Het is off-white en gemêleerd met een beetje roze en oranje. Meisjesachtig, maar niet tè zoet.


vrijdag 16 september 2011

Hoes voor Ikea stoeltje


In bijna ieder huis met kinderen is wel een zo'n klein houten stoeltje te vinden. Van Ikea. Gewoon in standaard wit. Niets mis mee. Ik hou van wit. Maar kinderen meestal niet. Die vinden wit saai.

Voor de 3 meiden van mijn zusje maakte ik al eerder hoesjes voor om de rugleuning van hun stoeltjes. En toen Rosalie op visite kwam bij hen, kreeg zij inspiratie. Ze haakte zelf een prachtige hoes. Die was voor stoel nr 1. En ik kreeg de eer om een hoes te maken voor nr 2.

Ik ben benieuwd wat ze ervan vindt. Ze gaf wat aanwijzingen over de gewenste kleuren, maar verder mocht ik het zelf bedenken. En dit is het resultaat. Een grijze stof is van vlas. Voor een wat ruiger uiterlijk. Met stoere sterren. En de binnenzijde is wit gevoerd. Als het nodig is kan hij ook binnenstebuiten gebruikt worden.


100%heppie met de give-away!


Kijk nou wat ik deze week won en ontving: de prachtige kruissteekbroche van 100%heppie! Wat een fijne verrassing in een verdrietige tijd. En creatief als ze is, werd het ook prachtig verpakt.

Dank je, Ingedien! Ik ben er heel blij mee.